Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина залишається в «жовтій» зоні карантину

Харківщина залишається в «жовтій» зоні карантину

Про це під час брифінгу 12 березня повідомив заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

Він зазначив, що розпорядженням голови Харківської ОДА Айни Тимчук було створено робочу групу, яка опікується питаннями протидії поширенню коронавірусної хвороби та проведення в області вакцинальної кампанії. До складу робочої групи входять фахівці облдержадміністрації, медики і науковці.

«Ми зараз напрацьовуємо всі питання, пов’язані з COVID-19, з профілактикою хвороби, з вакцинацією і лікуванням», - сказав Михайло Черняк.

За даними Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА, станом на 11 березня захворюваність на коронавірусну хворобу в області зросла на 18%.    

«Але ми продовжуємо знаходитись у «жовтій» зоні карантину. Проте ризик спалаху хвороби є. Тому маємо суворо дотримуватися всіх умов карантину - і, перш за все, маскового режиму», - повідомив заступник голови Харківської ОДА. 

За словами Михайла Черняка, наразі в опорних лікарнях області вільними залишаються більш ніж половина ліжок, визначених для лікування хворих на COVID-19. Крім того, готові приймати хворих дві залізничні лікарні - це 700 ліжок.

«Сьогодні всі, хто потребують лікування, отримують медичні послуги у визначених лікарнях. Всі ліжка забезпеченні киснем, лікарські засоби є в наявності. Але ми розуміємо, що є певні ризики, тому ми готуємося до розгортання додаткових ліжок, якщо буде потреба. В цілому ситуація контрольована», - зауважив Михайло Черняк.