Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні з’явиться Рада з розвитку креативної економіки

В Україні з’явиться Рада з розвитку креативної економіки

Про це сказав Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у межах форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

«Що ми збираємося зробити найближчим часом для того, щоб підняти вагу креативних індустрій і створити постійний майданчик співпраці з владою? Ми створюємо зараз у Кабінеті міністрів Раду з розвитку креативної економіки. Це, в першу чергу, про діалог, про пропозиції стосовно розвитку різних сфер, з приводу кожної буде створена окрема робоча група. Це сприяння в координації стейкхолдерів у сфері креативних індустрій», - зазначив Олександр Ткаченко.

Міністр підкреслює, що креативні індустрії дають один з найвищих мультиплікаторів з-поміж інших секторів економіки - фінансовий сектор, транспорт, навіть будівництво креативні індустрії випереджають.

«У середньому на одну вкладену гривню в країні валова додана вартість в усій економіці - 2,2 грн. Ось що дає креативна економіка», - зазначив Олександр Ткаченко.

Він додав, що цей тренд, згідно з дослідженнями, збільшується і за нових умов він буде збільшуватися й надалі.

«Один працівник у креативній індустрії також дає найбільше доданої вартості у порівнянні з іншими сферами. Експорт креативних індустрій – це 30% загального експорту послуг в країні й це 5,4 млрд доларів, про які ми знаємо», - повідомив міністр.

Теги