Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найближчим часом закон про медіа буде внесений на розгляд Верховною Радою

Найближчим часом закон про медіа буде внесений на розгляд Верховною Радою

Це заявив голова Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

«Закон про медіа нікуди не подівся. Ми займаємося тим, що я б назвав доводкою окремих положень. Ми хочемо, щоб це був дієвий механізм, щоб потім не з'ясувалося, що для того, щоб він нормально працював, необхідно вносити деякі поправки. Поправок уникнути неможливо, оскільки кожен закон не є догмою на десятиріччя. Кожен закон потребує приведення у відповідність до життя, яке швидкозмінне. Проте я думаю, що ми найближчим часом будемо готові до того, щоб вносити його на розгляд Верховною Радою України», - заявив Микита Потураєв.

Він додав, що в законі не з'являться принципові нововведення.

«Філософія закону залишається незмінною, принципи, які в ньому закладені, залишаються незмінними. Ідеться про ще більш міцний захист українського простору від експансій з боку Росії», - додав Микита Потураєв.

Для Ради Європи законопроєкт про медіа є одним з пріоритетних, своєю чергою заявила заступниця голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко.

«Для нас, для Ради Європи, законопроєкт про медіа є одним з пріоритетних. Я хочу сказати, що ми весь цей час знаходилися в діалозі з міністерством, з комітетом, з медіаекспертами для того, щоб сприяти приведенню законопроєкту про медіа до європейських стандартів, до кращих практик Ради Європи. Я хочу нагадати, що відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Україна взяла на себе зобов'язання наблизити законодавство до ключового стандарту - це Директива ЄС про аудіовізуальні медіапослуги - протягом двох років з набуття чинності Угодою 1 вересня 2019 року. Я хочу сказати, що ухвалення нового закону про медіа є одним із зобов'язань перед Радою Європи, ще починаючи з 2005 року, коли ПАРЄ закликала Україну забезпечити, щоб нова версія Закону «Про телебачення і радіомовлення» відповідала стандартам та рекомендаціям наших експертів», - заявила Олена Литвиненко.

Теги