Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські самбісти вибороли 10 нагород чемпіонату України

Харківські самбісти вибороли 10 нагород чемпіонату України

Змагання серед чоловіків і жінок зі спортивного й бойового самбо пройшли 5 та 6 березня в Луцьку.

У них взяли участь 350 спортсменів з 20 регіонів країни. За підсумками чемпіонату на рахунку харківських борців - 3 золоті, 2 срібні та 5 бронзових нагород.

Серед жінок у ваговій категорії до 59кг перемогла харків’янка Анастасія Шевченко. У фіналі вона здолала суперницю з Житомирської області Валерію Бірюченко.

Серед чоловіків у спортивному розділі в ваговій категорія до 53кг чемпіоном став харківський спортсмен Данило Грушев, який у фіналі переміг Ігоря Черняка з Винницької області.

У ваговій категорії до 71 кг у спортивному розділі у фінал вийшли два харківських самбісти. Переможцем став Роман Труш, а Кирило Мельниченко став срібним призером.

Також «срібло» чемпіонату завоював у бойовому розділі в ваговій категорії до 88кг Олександр Духневич. У фіналі харків’янин поступився Петру Давиденку з Вінницької області.

Бронзовими призерами стали: Марина Сенько (вагова категорія - до 65кг), Анастасія Безотосна (вагова категорія - до 50кг), Данило Гомела (бойове самбо, вагова категорія - до 71кг), Роман Конторовський (вагова категорія - до 88кг), Владислав Березка (вагова категорія - понад 98кг).

У командному заліку збірна Харківської області посіла друге місце, поступившись лише киянам. Третє місце було за командою Івано-Франківської області.

За підсумками чемпіонату Анастасія Шевченко та Роман Труш потрапили до складу збірної команди України, яка в травні цього року на Кіпрі боротиметься за медалі чемпіонату Європи.

Теги