Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні збудують Національне військове меморіальне кладовище

В Україні збудують Національне військове меморіальне кладовище

Це буде архітектурно-художній комплекс, розміщений на спеціально відведеній земельній ділянці у Київській області.

Верховна Рада прийняла розроблений Мінрегіоном відповідний законопроєкт у першому читанні за основу.

«В Україні Національне меморіальне кладовище буде місцем спочинку не лише для обраних героїв, а й для всіх українських воїнів, які в різні історичні періоди зі зброєю в руках відстоювали державну самостійність України», – підкреслив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.
На кладовищі почесно ховатимуть та здійснюватимуть перепоховання борців за незалежність України у ХХ столітті, військовослужбовців, які померли або загинули під час виконання бойових завдань, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Це буде архітектурно-художній комплекс, розміщений на спеціально відведеній земельній ділянці у Київській області. Оскільки воно належатиме до об’єкта права державної власності, його неможливо буде приватизувати чи здати в оренду.

Будівництво, утримання та охорона території кладовища відбуватиметься за кошти державного бюджету. Також за державний кошт покриватимуться витрати на поховання.

Порядок організації поховань та перепоховань на території Національного військового меморіального кладовища визначатиме Кабінет Міністрів України, який також затверджуватиме зразки намогильних споруд та меморіальних табличок, які розміщуватимуться на ньому.

На кладовищі не можуть бути поховані керівники комуністичної партії та вищих органів влади та управління СРСР, УРСР та інших союзних республік, а також працівники радянських органів державної безпеки всіх рівнів. Однак обмеження не стосуються людей, які захищали незалежність, суверенітет України та брали участь в АТО та ООС.