Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олена Зеленська зустрілася з героїнями проєкту СВОЯ

Олена Зеленська зустрілася з героїнями проєкту СВОЯ

На заході обговорювали важливість позитивного висвітлення культурного різноманіття та толерантності у суспільстві.

За задумом авторок, проєкт СВОЯ повинен сприяти подоланню негативних гендерних стереотипів та міжетнічних упереджень серед українців.

«Щоб так голосно заговорити про свою різність, але рівність, як героїні проєкту СВОЯ, потрібно мати велику сміливість, яку я дуже поважаю. Цей проєкт – про лідерство, про голос українок та важливість толерантності у суспільстві», – зазначила Олена Зеленська.

«Для мене це була зустріч про чути і бути почутим. Про біль, дискримінацію, наше суспільство та важливість теми толерантності й різноманітності для молодої держави. Дуже важливо, що такі теми звучать і порушуються на найвищому рівні. Тільки разом ми можемо викоренити непорозуміння, прояви ксенофобії та будь-якої дискримінації на шляху до здорової нації», – наголосила головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва.

«Я дуже рада, що така зустріч відбулася, і дуже сподіваюся, що за підтримки Першої леді ми не тільки зможемо висвітлити цю проблему, а й зробити практичні кроки для її вирішення», – зауважила Марія Гайдар, співавторка ідеї проєкту, громадська діячка та мати Сєлє, українки з африканським корінням.

«Я вдячна пані Олені за увагу до проєкту СВОЯ, за розуміння важливості недискримінації. Наша зустріч була емоційною, теплою та надихаючою. І наше завдання – підсилити голос жінок, які зараз стикаються з дискримінацією, дати їм сили й віру в те, що ми можемо це змінити», – наголосила Світлана Панаіотіді, заступниця Міністра економіки України, українка грецько-єврейського походження.

«Цей проєкт почався з історії однієї темношкірої дівчини, яка переживала щодо переходу в нову школу. Так зібралися 13 українок з різним етнічним походженням, які захотіли її підтримати і які зрештою сказали: «Нумо публічно й відверто поговоримо про багатоманітність українського суспільства та проблеми, які з цим пов’язані». Ми політично й культурно переживаємо зараз особливий, важливий етап усвідомлення, хто ми, як ми хочемо жити, куди ми йдемо. Дуже вчасна розмова, особливо напередодні 8 Березня», – прокоментувала Світлана Заліщук, радниця Віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.