Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний центр екстреної медичної допомоги отримав 17 реанімобілів

Обласний центр екстреної медичної допомоги отримав 17 реанімобілів

14 з них будуть працювати у районах області, 3 – у місті Харкові.

У нових автомобілях є все обладнання, необхідне для надання термінової допомоги: кардіографи, інфузомати, пульсоксиметри тощо. Автівки також укомплектували апаратами штучної вентиляції легенів.

«Оновлення парку екстреної медичної допомоги є одним з ключових завдань, які ставить голова обласної державної адміністрації Айна Тимчук. І це, безумовно, є продовженням ініціатив Президента щодо розвитку системи охорони здоров’я», - зазначив радник голови Харківської ОДА Михайло Черняк під час передачі автомобілів підрозділам служби екстреної допомоги.

За словами директора Центру екстреної медицини та медицини катастроф Віктора Забашти, парк центру на сьогодні дійсно вимагає оновлення.

«Нашому центру виповнилося 8 років. Автівки, які відпрацювали у нас сім і вісім років, уже потребують оновлення. Все те сучасне обладнання, яке є у нових автомобілях, у тому числі апарати ШВЛ, воно є дуже доречним, буде дуже активно використовуватись. Я думаю, що бригадам буде дуже комфортно працювати в таких умовах», – зазначив Віктор Забашта.

Два з нових реанімобілів отримало Красноградське відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги.

За словами в.о. завідувачки відділення Юлії Горбач, підрозділ обслуговує майже 104 тисячі населення.

«У нас є 9 бригад, з яких одна – лікарська, а вісім – фельдшерських. Маємо 9 автомобілів. Є такі, що вже вичерпали свій ресурс. На нові автівки ми давно чекали. Використовуватимемо їх для обслуговування жителів Сахновщинської та Кегичівської громад», - розповіла Юлія Горбач.

«Ми отримали автівку Citroen Jumper. Дуже задоволені, тому що давно на неї чекали, - розповіла фельдшерка Красноградського відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги (Кегичівський пункт) Наталія Малетич. - Я вже встигла подивитися, що в автівці є все необхідне: дефібрилятор, апарат штучної вентиляції, тонометр, медична каталка, в якій можна перенести людину як лежачи, так і сидячи. Звичайно, це велика радість для всього нашого відділення».