Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання завантаження ДП «Електроважмаш» роботою необхідно вирішити у найкоротший термін

Питання завантаження ДП «Електроважмаш» роботою необхідно вирішити у найкоротший термін

Наразі на заводі виникла заборгованість з виплати заробітної плати, яка спричинена невиконанням органом управління підприємством зобов’язань щодо завантаження заводу замовленням та призначення ефективного керівника.

Це заявив начальник Управління розвитку промисловості Харківської ОДА Володимир Міщенко.

«Орган управління підприємством – Фонд державного майна України – на сьогодні має усі повноваження та повинен у найкоротший термін вирішити питання завантаження заводу роботою, призначення нового менеджменту та остаточного погашення заборгованості з виплати заробітної плати. Враховуючи, що ДП «Електроважмаш» є стратегічним для економіки та оборони України, обласна державна адміністрація залишає за собою право звертатися з цього питання до центральних органів влади – Кабінету міністрів, Ради національної безпеки та оборони та безпосередньо Президента України», - сказав Володимир Міщенко.

Він також наголосив, що обласна адміністрація підтримує працівників ДП «Електроважмаш», які не отримують своєчасно заробітну плату.

«Харківська ОДА підтримує прагнення людей, які виживають без зарплати, в яких накопичилися борги за кредитами та за комунальні послуги. Однак, ми просимо відстоювати свої права без порушення чинного законодавства - без перекриття вулиць та інших несанкціонованих акцій», - наголосив Володимир Міщенко.