Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині 150 шкіл перейшли на електронне ведення класних журналів

На Харківщині 150 шкіл перейшли на електронне ведення класних журналів

Про впровадження інформаційних технологій в освітній процес області розповіли на брифінгу 1 березня.

Участь у заході взяли директорка Департаменту науки і освіти Харківської ОДА Анжеліка Крутова, керівник проєкту «Інформаційна система управління освітою» ТОВ «Нові знання» Юрій Зайцев та ректор Харківського технологічного університету «ШАГ» Віталій Зайцев.

Як наголосила Анжеліка Крутова, впровадження інформаційних технологій в освітній процес закладів загальної середньої освіти Харківської області є одним з пріоритетних напрямків роботи для керівництва обласної адміністрації.

«Голова Харківської ОДА Айна Тимчук наголошує на необхідності залучення новітніх технологій для організації освітнього процесу, що надасть нові можливості для всіх його учасників. Наразі понад ¼ від загальної кількості шкіл перейшли на електронні журнали і відмовились від їх ведення в паперовому вигляді. Процес триває, і все більше шкіл доєднається до електронного діловодства, і ми вже маємо зворотний зв'язок від вчителів», - розповіла Анжеліка Крутова. 

Вона зазначила, що вчителі вважають доцільним доповнення електронних журналів інформацією для збільшення функціональних можливостей. Також мають бути електронними розклад уроків, загальні відомості про учнів й інша інформація. Інакше електронний журнал є просто електронною формою такого ж самого документу.

Заклади освіти можуть обирати систему, яку використовувати для ведення електронних класних журналів. Також наразі електронні системи впроваджуються на рівні адміністрацій освітніх закладів.

«Мова йде про «Інформаційну систему управління освітою», яка вперше запрацювала саме в Харківській області та продовжує працювати зараз. На практичному рівні напрацьовано статистичну звітність, починаючи від первинної ланки, тобто загальноосвітніх шкіл, до Держкомстату, замовлення підручників школами, контроль їх доставлення та розподілу, запис дітей до шкільних закладів також ведеться в електронній формі», - розповіла Анжеліка Крутова.