Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розроблено проєкт Стратегії розвитку правосуддя на найближчі три роки

Розроблено проєкт Стратегії розвитку правосуддя на найближчі три роки

Документ обговорять на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Розвиток правосуддя» й спрямують на затвердження Президенту.

«Члени комісії з питань правової реформи України, на виконання доручення Президента України, розробили та підготовили проєкт Стратегії розвитку правосуддя та конституційного судочинства на найближчі три роки. Цей проєкт планується обговорити на цьому заході, після чого він буде спрямований до Офісу Президента України для фінальних правок та затвердження, - розповів голова Комісії з питань правової реформи, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас. - Окремо хотів би подякувати представникам Верховного суду та суддівського самоврядування, міжнародним організаціям, які надавали поради та рекомендації під час підготовки цього документу».

Він додав, що на фінальній стадії обговорення Стратегії Президентом України було наголошено на необхідності приділення уваги питанням діяльності Конституційного суду України та процедурі конституційного провадження.

Сергій Іонушас розповів про те, які проблеми має вирішити Стратегія.

«Стратегія розвитку правосуддя та конституційного судочинства передбачає, що упродовж 2021 - 2023 років ми маємо зосередитись на вирішенні основних проблем функціонування як системи правосуддя в цілому, так і окремих її інститутів. На нашу думку, результатом реалізації цієї Стратегії стане належним чином працююча судова система та суддівське самоврядування, підвищення ефективності інститутів правосуддя, які стануть вільними від будь-якого впливу та підзвітними суспільству, впровадження європейських стандартів та кращих міжнародних практик. Також Стратегією передбачено завершення процедури реформування системи органів прокуратури, а також запровадження системних підходів до удосконалення інститутів адвокатури», - розповів Сергій Іонушас.