Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До програми «Здоров’я Слобожанщини» планують внести зміни стосовно лікування орфанних хворих

До програми «Здоров’я Слобожанщини» планують внести зміни стосовно лікування орфанних хворих

Питання розглянули 26 лютого під час засідання постійної комісії Харківської обласної ради з питань охорони здоров’я материнства і дитинства.

Виступаючи на комісії, радник голови Харківської ОДА Михайло Черняк наголосив на важливості програми, реалізація якої протягом попередніх років дозволила, зокрема, забезпечити медичні заклади регіону обладнанням та провести ремонти.

Зміни, які пропонується внести до Комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2021-2022 роки, дозволять фінансувати заходи з лікування онкологічних та орфанних захворювань. Це важлива складова надання повноцінної допомоги жителям області.

«Сьогодні Харківщина з її навчальною, академічною, науковою та клінічною базами повинна задавати тренди в країні. Щоб запрацювала медична система, починаючи з первинної ланки й до надання профільної медичної допомоги, потрібно грамотно здійснювати адміністрування цих процесів», - сказав Михайло Черняк.

Він також додав, що пропозиції депутатів будуть враховані та доопрацьовані профільним департаментом.

Також під час засідання обговорили питання використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для надання одноразової грошової допомоги медичним та іншим працівникам  комунальних закладів охорони здоров’я, які захворіли на COVID-19. Говорили й про розвиток системи протитуберкульозної медичної допомоги населенню області та внесення змін до регіональної цільової програми «Здоров’я сім’ї» Харківської області.