Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА обговорили питання належної якості харчування у закладах освіти

У Харківській ОДА обговорили питання належної якості харчування у закладах освіти

Нарада за участю голови Харківської ОДА Айни Тимчук та народних депутатів - представників міжфракційного об'єднання "Слобожанщина" на чолі з головою об'єднання Павлом Сушком відбулася 26 лютого.

Відкриваючи захід, Айна Тимчук зазначила, що зустріч з депутатами проходить не вперше і відбувається у період їх роботи в округах. Така практика дуже важлива, адже можна обговорити актуальні питання для регіону.

Зокрема, учасники наради обговорили ситуацію з харчуванням дітей у дошкільному навчальному закладі Красноградського району, де у  зв’язку з  адмінреформою та переходом бюджетних установ з балансу району на баланс територіальних громад виникли тимчасові проблеми, і діти отримували харчування не в повному обсязі.

Так, за словами директорки Департаменту науки і освіти Анжеліки Крутової, забезпеченість харчуванням становила 55-57% від норми.

«18 лютого на сесії місцевої ради виділили 400 тисяч грн для закупівлі продуктів харчування за прямими договорами, - розповіла Анжеліка Крутова. - 22 лютого ситуація повністю виправлена, і заклади освіти отримали 100% харчування, згідно з нормами, встановленими санітарним регламентом».

Айна Тимчук зазначила, що з ситуацією повинні розібратися правоохоронні органи та оцінити дії місцевої влади.

Також під час заходу присутні обговорили питання пільгового перевезення воїнів АТО/ООС, медичного забезпечення та соціально-економічного розвитку Харківської області.