Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА обговорили питання розвитку легкої промисловості в регіоні

У Харківській ОДА обговорили питання розвитку легкої промисловості в регіоні

23 лютого відбулась нарада з виробниками одягу та тканих матеріалів щодо законопроєкту №4410, який приносить уніфікацію ввізного мита на сировину для легкої промисловості.

Захід відбувся під керівництвом начальника Управління розвитку промисловості Харківської ОДА Володимира Міщенка.

«Цей законопроєкт встановлює нульову ставку мита на сировину, яка не виробляється в Україні, та збільшує ставки на товари, які виробляються в Україні. Наразі законопроєкт спрямований на підпис Президенту України Володимиру Зеленському, - зазначив Володимир Міщенко. - Підписання документу позитивно вплине на місцевих виробників - як на виробників сировини, так і виробників готових виробів. Цей законопроєкт має об'єктивно протекціоністський характер, однак не протирічить зобов'язанням, взятим Україною при вступі до Світової організації торгівлі».

Законопроєкт запроваджує процедуру митного оформлення товарів легкої промисловості без здійснення лабораторних досліджень завдяки уніфікації різних груп товарів.  Адже станом на сьогодні на однорідні товари, які часто неможливо відрізнити на вигляд, установлено різні пільгові ставки мита, для їх ідентифікації були потрібні дорогі й тривалі лабораторні дослідження, які значно затягували процедуру митного контролю.

«Прийняття цього законопроєкту сприятиме розвитку легкої промисловості, але не вирішує головної проблеми Харківських товаровиробників – наявності на ринку великої кількості контрафактної продукції, зокрема, завезеної під виглядом секонд-хенду», - сказав Володимир Міщенко.