Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині протягом лютого борги із заробітної плати ліквідовано на 10 підприємствах

На Харківщині протягом лютого борги із заробітної плати ліквідовано на 10 підприємствах

23 лютого пройшло засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Захід пройшов під керівництвом директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрія Шпараги.

«За даними моніторингу протягом лютого заборгованість із заробітної плати зменшилась на 22 підприємствах на суму 55,2 млн грн, борги ліквідовано на 10 підприємствах на суму 3,3 млн грн», - надав дані Юрій Шпарага.

На засіданні комісії розглянули стан погашення боргів з виплати заробітної плати на 5 підприємствах-боржниках області.

Очікується, що заборгованість із заробітної плати на КП «Комуненерго» та ДП «Завод ім. Малишева» буде погашена до 1 березня 2021 року, казенному підприємстві «Зміївський ремонтний енергомеханічний завод» та ТОВ «Виробничо-кондитерське підприємство «Авеста» – до 1 квітня 2021 року, дочірньому підприємстві «Санаторій «Високий» ПАТ «Лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» – до 31 грудня 2021 року.

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів, та прийнято рішення про включення до плану перевірок ГУ Держпраці України в Харківській області інспекційних відвідувань з дотримання законодавства з праці на підприємствах-боржниках.

Керівників підприємств-боржників попереджено про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.