Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському районі обговорили розвиток первинної медичної допомоги у громаді

У Харківському районі обговорили розвиток первинної медичної допомоги у громаді

Адвокаційна кампанія за участі керівників медичних установ району та експертів відбулась 18 лютого в межах проєкту «Ефективна первинна медицина в громаді».

Участь у заході взяв радник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк, голова Харківської обласної ради Артур Товмасян, координаторка Харківської експертної групи підтримки медичної реформи, почесна консулка ФРН у Харкові Тетяна Гавриш та керівники громад Харківського району.

Під час адвокаційної кампанії експерти поділилися з учасниками заходу вітчизняним та міжнародним досвідом стосовно того, як громада може вплинути на збереження здоров’я її жителів, як організувати ефективне управління мережею медичних закладів у громадах та як обрати оптимальні моделі організації надання медичної допомоги. 

Довідка. Проєкт «Ефективна первинна медицина в громаді» впроваджується в межах програми ЄС «Підтримка громадянського суспільства, місцевих влад та прав людини в Україні» і фінансується  Європейським Союзом, реалізується в Харківській області з вересня 2018 року. За цей час було проведено десятки фахово-медичних тренінгів для лікарів, ярмарки вакансій, просвітницькі кампанії, для центрів первинної допомоги придбано нове медичне обладнання, проведено ремонти медустанов.