Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Департаменті АПК провели онлайн-нараду з головами територіальних громад області

У Департаменті АПК провели онлайн-нараду з головами територіальних громад області

Під час наради учасники заходу обговорювали питання реалізації земельної реформи в умовах децентралізації, зокрема, поетапного її впровадження, прозорого використання земель, захисту прав землекористувачів.

Представники територіальних громад повідомили про відсутність примірників договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які надавались в оренду Головним управлінням Держгеокадастру у Харківській області. 

Заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Харківській області Валерій Даугуль зазначив, що Головне управління не перешкоджає у наданні територіальним громадам завірених належним чином примірників договорів оренди. Водночас є проблеми з матеріальним забезпеченням, що уповільнює вирішення цього питання.

Також обговорювалось питання надання компенсації власникам земельних ділянок, які були частково вилучені з метою утримання кордону з Російською Федерацією. Учасники наради вирішили детально з’ясувати обставини та напрацювати шляхи вирішення.

Валерій Даугуль проінформував присутніх, що в області обліковуються землі сільськогосподарського призначення державної власності, які ще не проінвентаризовано. Валерій Даугуль зазначив, що наразі ведеться робота з підготовки до їх інвентаризації у 2021 році.

Підбиваючи підсумки наради, директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Сергій Прокопченко запропонував керівникам територіальних громад підготувати перелік проблемних питань у сфері земельних відносин, які виникають у органів місцевого самоврядування, та спрямувати їх до Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації з метою сприяння в їх оперативному вирішенні.