Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА обговорили збереження історичних пам’яток в області

У Харківській ОДА обговорили збереження історичних пам’яток в області

Захід відбувся 16 лютого під керівництвом голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук.

Голова Харківської ОДА зазначила, що в Україні розвивається внутрішній туризм, і збереження культурної спадщини області є важливою складовою формування «туристичних магнітів» Харківщини.

Департамент культури та туризму Харківської обласної державної адміністрації презентував своє бачення шляхів вирішення проблем пам’яток – у першу чергу, це вирішення земельних питань та впорядкування документів, які визначають цільове призначення будівель культурних пам’яток.

«Ми плануємо робочі поїздки до об’єктів культурної спадщини регіону, - зазначила директорка Департаменту культури та туризму Харківської ОДА Людмила Терещенко. - Це дасть можливість розробити комплекс дій для проведення реставрації пам’яток для їх подальшого практичного використання».

Нагадаємо, 11 лютого в Харківській обласній філармонії відбулася презентація унікального інформаційного ресурсу «Пам’ятки культурної спадщини Харківської області», розробленого фахівцями Обласного комунального закладу «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.