Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд спростив критерії для позичальників програми «Доступна іпотека під 7%»

Уряд спростив критерії для позичальників програми «Доступна іпотека під 7%»

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів.

Передусім прийнятою постановою передбачено виключення визначення категорій осіб, які можуть бути позичальниками. А саме: тепер, щоб стати учасником програми «Доступна іпотека» під 7%, необов’язково перебувати на квартирному обліку, бути молодою сім’єю, внутрішньо переміщеною особою, науково-педагогічним працівником, медиком чи працівником бюджетної сфери.

Також скасовано вимогу щодо неперевищення забезпечення житлом на рівні 13,65 кв. м на одного члена сім’ї або проживання в гуртожитку мешканцями аварійних та ветхих будинків.

«Рішенням уряду суттєво спрощуються критерії для потенційних позичальників нової іпотечної програми. Таким чином, «Доступна іпотека» під 7% стає ще доступнішою, і скористатися державною підтримкою у сфері іпотечного кредитування зможе широке коло громадян. Також постановою внесено низку технічних правок, запропонованих банківською спільнотою. Це є продовженням конструктивного діалогу щодо швидкого і ефективного запуску доступної іпотеки», – прокоментував рішення заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Нагадаємо, що програму «Доступна іпотека» під 7% розроблено Мінфіном за ініціативи Президента України. Контроль за реалізацією та адміністрування програми покладено на Фонд розвитку підприємництва.