Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА планують створити підрозділ щодо роботи з ветеранами

У Харківській ОДА планують створити підрозділ щодо роботи з ветеранами

12 лютого голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук зустрілася з представниками громадських організацій воїнів-інтернаціоналістів області.

Учасники зустрічі обговорили питання, пов'язані з соціальним захистом ветеранів, у тому числі учасників війни в Афганістані. Серед головних проблем, озвучених афганцями, - надання медичної та реабілітаційної допомоги ветеранам.

«Нам необхідно скласти план конкретних дій - і працювати відповідно до цього плану. Для мене дуже важливо вирішити проблемні питання, які ми проговорили. Це вимагає уваги і роботи. Я хочу за кілька місяців зустрітися і підбити підсумки: що ми змогли вирішити, що - ні і чому. Так я хотіла б працювати», - сказала глава Харківської ОДА.

Також вона повідомила, що в обласній адміністрації планують створити окремий підрозділ, який буде взаємодіяти з ветеранськими організаціями регіону.

«Цей відділ буде працювати з усіма ветеранами і учасниками бойових дій: Другої світової війни, учасниками АТО/ООС, ветеранами Афганської війни, іншими воїнами-інтернаціоналістами. Якщо у вас такі є ідеї і люди, яких ви можете порекомендувати для роботи в цьому підрозділі - ми чекаємо на ваші пропозиції», - сказала Айна Тимчук.

Представники афганського руху повністю підтримали цю ідею.

«Це наша мрія, для нас це дуже важливо. Ветерани - численний контингент, і їх кількість зростає, тому що бойові дії на Донбасі тривають», - зазначив голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков.

Заступниця голови Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Інна Черненко звернула увагу голови Харківської ОДА на потребу учасників бойових дій у реабілітації.

«Наразі в області проживають близько 10 тисяч воїнів локальних конфліктів, серед них - учасники афганської війни. Більшість з них мають інвалідність. Вони потребують кваліфікованої реабілітаційної допомоги», - розповіла Інна Черненко.

Айна Тимчук зазначила, що обласна адміністрація буде ініціювати виділення коштів з обласного бюджету на створення реабілітаційного відділення в обласному госпіталі ветеранів.

«Фінансування робіт у госпіталі ми виносимо окремим рядком - і просимо депутатів всіх фракцій підтримати нас. Ми робимо це попри те, що медичні установи перейшли на пряме фінансування НСЗУ, розуміючи, наскільки це важливо. Думаю, що депутати нас підтримають», - сказала голова Харківської ОДА.