Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбувся Гендерний квест серед команд закладів вищої освіти сектору безпеки та оборони

На Харківщині відбувся Гендерний квест серед команд закладів вищої освіти сектору безпеки та оборони

Захід пройшов 12 лютого на базі ХНУВС у межах проєкту «Через рівність та порозуміння до захисту та безпеки», що реалізується з 2018 року за сприяння облдержадміністрації.

Такий квест проводиться вже втретє, але вперше - в онлайн-форматі у зв’язку з карантинними обмеженнями. Цього року він зібрав 24 команди.

Роботу команд оцінювало компетентне журі, яке очолила Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко. Серед членів журі були представники  Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, Моніторингової місії ООН з прав людини, Регіонального представництва Консультативної місії  Європейського Союзу, Міністерства внутрішніх справ України, Центру гендерної культури.

Для перемоги у квесті командам необхідно було зняти відеоролик та презентувати журі шляхи впровадження гендерної рівності у своїй сфері. 

У результаті I місце посіли команди Харківського національного університету внутрішніх справ, Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» та Донецького юридичного інституту МВС України.

II місце поділили команди Національної академії Національної гвардії України, Житомирського військового інституту імені Корольова, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ та Національної академії прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Дипломи за III місце отримали команди Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, Інституту військо-морських сил, Національного університету цивільного захисту України, Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС та Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Усі учасники отримали подяки від Урядової уповноваженої з питань гендерної політики, окремі команди були відзначені дипломами та подарунками від структур і організацій, що представляли членів журі.