Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині від снігу розчищено понад тисячу кілометрів доріг

На Харківщині від снігу розчищено понад тисячу кілометрів доріг

Для оброблення доріг використано 707 куб. м протиожеледних матеріалів.

Проїзд шкільними та автобусними маршрутами дорогами загального користування забезпечено.

«Для прибирання снігу на дорогах загального користування місцевого та державного значення було залучено 235 одиниць спеціальної техніки (з них 113 одиниць - у режимі чергування) та 157 робітників філій «Харківського облавтодору» , - повідомили дорожні служби області.

Також дорожники виконують роботи з очищення узбіччя від талого снігу, «кишень» автобусних зупинок та узбіччя мостів від снігу. Продовжуються роботи з оброблення протиожеледною сумішшю доріг, щоб запобігти утворенню ожеледиці.

За даними синоптиків, на ранок 12 лютого місцями спостерігались опади у вигляді дощу за температури повітря 0°С… -1°С, подекуди - туман. 13 лютого опади поступово припиняться, але суттєво знизиться температура повітря – вночі до -10ºС… -15ºС, вдень до -6ºС… -12ºС.

У Службі автомобільних доріг у Харківській області попереджають про погіршення погодних умов.

«У зв’язку з переходом температури через 0°С на дорогах області місцями може бути ожеледиця, що значно збільшить довжину гальмівного шляху і зменшить керованість автомобілем! Автомобілістам рекомендовано бути особливо уважними за кермом, дотримуватися дистанції, не розвивати високу швидкість та не заважати спеціалізованій техніці працювати», - звертаються фахівці дорожніх служб до водіїв.