Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Урядова комісія з причин пожежі у Харкові напрацьовує рішення щодо реформування ринку соцпослуг

Урядова комісія з причин пожежі у Харкові напрацьовує рішення щодо реформування ринку соцпослуг

Пропозиції щодо змін у нормативно-правові акти мають представити Мінсоцполітики, Мін’юст та Державна регуляторна служба.

Відповідне рішення було ухвалено на черговому засіданні Урядової комісії з причин виникнення пожежі, що сталася 21 січня в будинку для літніх людей по вул. Нижній Гиївській, 150, у Харкові.

«Результатом роботи урядової комісії має стати не тільки вичерпне розслідування причин трагедії, виявлення винних, перевірка усіх закладів, що надають соціальні послуги для літніх людей, людей з інвалідністю, алко- та наркозалежних людей, але й напрацювання комплексних рішень щодо реформування ринку соціальних послуг. Тому вважаю за необхідне зосередитись на цьому питанні, щоб запропонувати конкретні рішення для вдосконалення сфери соціальних послуг та паліативної хоспісної допомоги», – наголосив  голова урядової комісії, Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Члени комісії заслухали доповіді представників контролювальних органів щодо проміжних результатів перевірок незареєстрованих закладів, що надають послуги особам похилого віку, особам з інвалідністю та іншим групам ризику. Їх остаточні результати будуть представлені на підсумковому засіданні комісії, яке відбудеться наступного тижня.

«Голови всіх обласних державних адміністрацій прозвітують про результати проведених у відповідному регіоні перевірок щодо виявлення незареєстрованих суб’єктів господарювання, які надають послуги особам похилого віку, особам з інвалідністю та іншим групам ризику. А також результати аудиту якості надання таких послуг та вжиті заходи», – додав Олексій Чернишов.

Відповідно до рішення урядової комісії, робоча нарада щодо напрацювання комплексних рішень реформування ринку соціальних послуг та сфери паліативної і хоспісної допомоги відбудеться 12 лютого. У ній візьмуть участь керівники Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України і Міністерства юстиції України.

Також впродовж тижня Мінсоцполітики має надати план заходів щодо запровадження Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг.

У Міністерстві розвитку громад та територій України нагадують, що робота урядової комісії і остаточні результати перевірок соціальних об’єктів та висновки роботи тимчасового органу будуть оприлюднені 19 лютого.