Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємствам теплопостачання компенсують різницю між ринковою ціною газу та ціною, врахованою в тарифах

Підприємствам теплопостачання компенсують різницю між ринковою ціною газу та ціною, врахованою в тарифах

Це дозволить не збільшувати вартість послуг опалення та постачання гарячої води у багатоквартирні будинки до кінця опалювального сезону.

Як пояснив радник голови Харківської ОДА Сергій Магдисюк, завдяки Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води, який було підписано вчора між Кабміном та мерами міст України, до кінця опалювального сезону 2020-2021 років українці безперебійно отримуватимуть опалення у свої домівки.

«Підприємства теплопостачання гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла і постачання його в домівки українців упродовж всього опалювального періоду 2020-2021 років. Для підприємств теплопостачання передбачені відтермінування оплати за природний газ та компенсації різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованою в тарифах за тепло. Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуться на органи місцевого самоврядування», - розповів Сергій Магдисюк.

Також він зазначив, що НАК «Нафтогаз України» розробить та запровадить до 1 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання. Це дозволить уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021-2022 років.