Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року в ЗНО візьмуть участь близько 24,5 тисячі жителів області

Цього року в ЗНО візьмуть участь близько 24,5 тисячі жителів області

Про підготовку до тестування під час брифінгу 5 лютого розповіла директорка Департаменту науки і освіти Харківської ОДА Анжеліка Крутова.

Вона відзначила, що ця робота проходить у тісній співпраці з Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти та іншими відповідними структурами.

«Реєстрація для участі у ЗНО цього року розпочалася 1 лютого і триватиме до 5 березня включно. Прогнозна кількість учасників у 2021 році складає приблизно 24,5 тисячі осіб», - повідомила Анжеліка Крутова.

Директорка департаменту підкреслила важливість забезпечення безпеки під час проведення ЗНО та перевезення учнів до місць тестування.

За словами Анжеліки Крутової, питання забезпечення організованого та безпечного підвезення учнів до місць проведення ЗНО та в зворотному напрямку належить до обов’язків територіальних громад та закладів освіти. У разі самостійного приїзду у місця проведення ЗНО відповідальність на себе беруть батьки або представники дитини.

Департамент науки і освіти спільно з Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти визначились з округами та пунктами ЗНО.

«Пункти будуть розташовані у містах Харків, Балаклія, Ізюм, Красноград, Куп’янськ, Лозова, Чугуїв. Додано ще два нових округи: у містах Богодухів та Валки. ЗНО проведуть у пунктах, створених на базі закладів загальної середньої, професійної, професійно-технічної та вищої освіти. Орієнтовно у Харківській області буде організовано 117 пунктів тестування, де працюватиме близько 3,5 тис. осіб», - надала інформацію Анжеліка Крутова.

Безпеку здобувачів освіти в пунктах тестування та під час їх переїзду в усіх пунктах проведення ЗНО забезпечуватимуть відповідні служби - правоохоронці та медики.  

Для учасників ЗНО з особливими освітніми потребами, зумовленими станом здоров’я, мають бути створені спеціальні умови для проходження ЗНО. Зокрема, в кожному окрузі має функціонувати не менш ніж один пункт ЗНО для осіб з порушеннями опорно-рухового апарату.

«Хочу наголосити, що від злагодженої роботи всіх структур, які залучені до проведення ЗНО, залежить якісна робота пунктів тестування та створення безпечних умов для його проведення», - наголосила Анжеліка Крутова.