Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мухаммед Алієв здобув «золото» чемпіонату України

Мухаммед Алієв здобув «золото» чемпіонату України

21 січня в Харкові визначилися переможці та призери чемпіонату України з вільної боротьби пам’яті Заслуженого тренера України Леоніда Дуная.

За підсумками змагань, участь в яких взяли близько 200 спортсменів з 17 регіонів країни, збірна Харківської області здобула 1 золоту, 1 срібну та 3 бронзові нагороди.

Чемпіоном України в ваговій категорії до 86кг став харків’янин Мухаммед Алієв. На шляху до медалі він здолав чотирьох суперників, у тому числі ще одного харківського борця Мраза Джафаряна, а у фіналі - Олексія Доманицького з Львівської області.

Мраз Джафарян посів у цій вазі третє місце. У боротьбі за «бронзу» харків’янин переміг суперників з Полтавської та Одеської області.

Срібним призером чемпіонату в ваговій категорії до 57кг став харківський борець Каміль Керимов. Він успішно провів три двобою, але у фінальному поступився киянину Андрію Яценку.

У ваговій категорії до 92кг бронзовими медалями відзначилися харків’яни Володимир Кочанов та Гліб Гринченко.

У загальнокомандному заліку збірна Харківської області посіла четверте місце. Перше було за командою Одеської області, друге посіли кияни, а третє - збірна Львівської області.

За підсумками чемпіонату будуть відібрані спортсмени, які боротимуться за олімпійські ліцензії, а також за медалі чемпіонату Європи.

Як зазначив головний тренер чоловічої збірної України Григорій Данько, перший номер поїде за ліцензією, а другий – на чемпіонат Європи. У неолімпійських вагових категоріях переможці чемпіонату України боротимуться на чемпіонаті Європи, який відбудеться в квітні цього року.

За інформацією Управління у справах молоді та спорту Харківської ОДА, відбіркових ліцензійних турнірів до Олімпійських ігор буде два. Європейський пройде в березні в Угорщині, а світовий – у травні в Болгарії. На обох серед чоловіків будуть розіграні по дві олімпійські путівки.

На цей час Україна має одну олімпійську ліцензію в вільній боротьбі, яку у вазі до 125 кг здобув Олександр Хоцянівський з Донецької області.

Теги