Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На пробне ЗНО на Харківщині зареєструвалось найбільше учасників в Україні - 10086 осіб

На пробне ЗНО на Харківщині зареєструвалось найбільше учасників в Україні - 10086 осіб

Такі дані навели у Департаменті освіти та науки Харківської ОДА.

Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти (ХРЦОЯО) проводить роботу з підготовки до проведення пробного ЗНО-2021. З урахуванням епідеміологічної ситуації тестування відбудеться в один день - 10 квітня з одного з предметів. При цьому з інших предметів зареєстровані учасники можуть пройти пробне ЗНО в режимі офлайн.

«Пробне ЗНО не є обов’язковим та жодного впливу на оцінку ЗНО (основне) не має, - зазначають у департаменті. - Тестування проводиться за кошти фізичних та юридичних осіб, його вартість для учасників з Харківської, Сумської та Полтавської областей є найнижчою в Україні – 195 гривень».

Пробне ЗНО проходитиме у тих само містах, де у травні – червні відбудеться і основне ЗНО: Харків, Ізюм, Куп’янськ, Лозова, Чугуїв, Балаклія, Богодухів, Валки та Красноград.

Реєстрація на пробне ЗНО - 2021 завершена 19 січня, однак прийом платежів (з додатковою реєстрацією) триватиме до 25 січня.

Серед регіональних центрів України по Харківському РЦОЯО - найбільше зареєстрованих учасників в Україні – 19226 (разом з Полтавською та Сумською областями).

У Департаменті освіти та науки облдержадміністрації повідомляють, що очікувана кількість учасників ЗНО - 2021 по Харківській області – 24,5  тисячі осіб (усього по трьох областях –  47 тисяч осіб).

Теги