Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Першою чергою від COVID-19 вакцинуватимуть медиків та людей похилого віку

Першою чергою від COVID-19 вакцинуватимуть медиків та людей похилого віку

Як проводитиметься вакцинація населення області, розповів заступник голови Харківської ОДА Тарас Пастух під час брифінгу.

Вакцинація буде проводитися на базі закладів первинної ланки медичної допомоги в усіх районах області. Умови для цього є у центрах загальної практики сімейної медицини.

«Для вакцинування населення необхідний обладнаний кабінет з холодильником та медичний персонал, який попередньо пройде навчання щодо поводження з вакциною. Першою чергою вакцинуватимуть працівників медичної сфери, людей старшого віку, а далі - відповідно протоколу вакцинації», - уточнив Тарас Пастух.

Відповідаючи на запитання щодо умов зберігання вакцин, заступник голови Харківської ОДА зазначив, що питання зберігання та транспортування вакцин детально опрацьовуються МОЗ. Наразі є рішення навіть щодо вакцинації найскладнішою, з точки зору зберігання, вакциною Pfizer.

«На сьогодні логістика пропрацьована наступним чином – вся вакцина потрапляє в Київ, де є великі склади і можливості зберігання при відповідних температурних режимах. Після розмороження вакцини термін її придатності може складати 5-6 днів. За температури від +2 до +8. За цей час вакцину можна доставити на територію області, а потім - у райони», - розповів Тарас Пастух.

Постачання будуть робитися невеликими партіями для того, щоб кожен район міг вчасно використати вакцину.