Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У перший місяць роботи Всеукраїнської школи онлайн її відвідали понад 2 млн користувачів

У перший місяць роботи Всеукраїнської школи онлайн її відвідали понад 2 млн користувачів

Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

З моменту запуску 11 грудня 2020 року понад 2 млн користувачів взаємодіяли з платформою майже 5 млн разів.

«Платформа допомагає організувати якісне дистанційне навчання та гарантує рівний доступ до навчальних матеріалів учням всієї країни, а також за її межами», – зазначив Сергій Шкарлет.

Наразі на платформі зареєстровано 60317 користувачів. З них:

школярів – 40340 осіб;

вчителів – 16509 осіб;

слухачів – 3384 особи.

Нагадаємо, щоб користуватись платформою, необхідно пройти безкоштовну реєстрацію. Для цього потрібно натиснути кнопку «Зареєструватися» на сайті платформи, заповнити реєстраційну форму і активувати обліковий запис за допомогою листа, який надійде на електронну пошту, вказану під час заповнення форми.

Реєстрація на платформі дає можливість записатися на навчальні курси, переглядати матеріали та слідкувати за своїми досягненнями. Після активації облікового запису можна обрати необхідні курси для навчання. Крім того, на особистій сторінці користувача можна знайти перелік курсів.

За цим посиланням можна переглянути відеоінструкції щодо реєстрації на сайті та використання платформи ВШО для організації дистанційного та змішаного навчання.

Довідка. Платформа «Всеукраїнська школа онлайн» створена за ініціативи МОН та Мінцифри. ГC «Освіторія» розробила та реалізувала проєкт. Український інститут розвитку освіти (УІРО) забезпечує відповідність контенту державним стандартам освіти та здійснює методичний супровід.

Всеукраїнська школа онлайн – це сучасний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів 5-11 класів з матеріалами, що відповідають державній програмі.

На платформі розміщено уроки з 18 основних предметів, які побудовано за принципом мікронавчання. Вони складаються з відео, конспекту, тестів. Крім того, учні можуть відстежувати навчальний прогрес.