Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

355 тисяч ФОПів та найманих працівників уже отримали одноразову матеріальну виплату

355 тисяч ФОПів та найманих працівників уже отримали одноразову матеріальну виплату

Загалом на це передбачені видатки у розмірі 8,3 млрд грн.

Станом на 29 грудня вже подано 429704 заяви на отримання одноразової матеріальної допомоги.

«Послуга з оформлення матеріальної допомоги у розмірі 8 тисяч грн, що надається у «Дії» – максимально автоматизована. Ми зменшили кількість полів у заявці - ви лише заповнюєте номер свого IBAN-рахунку, щоб отримати державну допомогу», - прокоментував керівник проєкту «Дія» Мстислав Банік.

Він підкреслив, що скористатись послугою можна ще 2 дні - до 31 грудня включно.

Нагадаємо, одноразову матеріальну допомогу можуть отримати ФОПи та наймані працівники на порталі та у застосунку «Дія». Перелік КВЕДів, що підпадають під карантинні обмеження, ухвалений урядом. Перевірити власний КВЕД можна у Єдиному державному реєстрі.

Важливо, що ті громадяни, які звернулися до 28 грудня, отримають виплату до кінця 2020 року. А ті, які подадуть заявки від сьогодні і до 31 грудня, отримають виплати у наступному році.

«Ця соціальна допомога не передбачає повернення, додаткових податків чи перевірок коштів. Це є допомога від держави, а не позика. Тому кожен, хто оформив заявку і відповідає вимогам, обов’язково отримає матеріальну допомогу», - запевнив заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

Заступник Голови правління Пенсійного фонду України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Малецький розповів про проблеми, з якими можуть стикатись наймані працівники при заповненні заявки.

Наприклад, роботодавець не подав звіт щодо нарахування ЄСВ за працівника за третій квартал або ж не подав його своєчасно. Чи неправильно вказаний IBAN- рахунок. Важливо зазначити номер особистого гривневого рахунку, який оформлено за вашим ПІБ. Якщо людина вже подала заяву з некоректним рахунком, то потрібно зачекати, доки заявку буде оброблено, та подати її ще раз.

Детально про умови отримання послуги – тут.

Довідка. Проєкт виплати матеріальної допомоги реалізується завдяки співпраці з Пенсійним фондом України, Міністерством соціальної політики України та Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. А також послуга реалізується завдяки Фонду міжнародної технічної допомоги EGAP та експертній підтримці проєкту USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.