Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Планове завдання з призову на строкову військову службу на Харківщині виконали на 100%

Планове завдання з призову на строкову військову службу на Харківщині виконали на 100%

Підсумки осінньої призовної кампанії підбили 16 грудня під час наради під керівництвом заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Олександра Скакуна.

Цьогорічна осіння призовна кампанія проводилася в умовах карантинних обмежень. Планове завдання з набору військовослужбовців в Україні було зменшено. Для Харківської області воно склало 953 призовники. 

«Із загальної кількості призовників до військових частин ЗСУ призвано 443 особи й 510 - до інших військових формувань: Національної гвардії Україні, Прикордонної служби, служби транспорту. Всі юнаки, які були призвані до ЗСУ, попередньо відправлені в навчальні центри й після підготовки та отримання військово-облікової спеціальності протягом 2-3 місяців будуть відправлені до військових частин за межами Харківської області», - повідомив військовий комісар Харківської області Юрій Калгушкін.

Він наголосив на тому, що всі військовослужбовці строкової військової служби до виконання бойових завдань в зону операції ООС не залучаються, за ними залишаються робочі місця і середня заробітна плата.

Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської ОДА Олексій Максимов зазначив, що сьогодні кадрова політика Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ спрямована на комплектування війська максимально якісним складом призовників.

«Насамперед звертають увагу на морально-психологічний стан призовників. Фахівці з роботи з особовим складом працювали на рівні територіального центру комплектування, починаючи ще з районної ланки і безпосередньо на призовній базі. Враховувалися побажання призовників щодо місця служби та роду військ, фах та ретельно аналізувався стан здоров’я», - підкреслив Олексій Максимов.