Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Айна Тимчук зустрілася з жителями Дворічанського району, які втратили домівки внаслідок пожежі

Айна Тимчук зустрілася з жителями Дворічанського району, які втратили домівки внаслідок пожежі

16 грудня голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук здійснила першу робочу поїздку у райони області: вона відвідала Дворічанський район, де зустрілася з постраждалими.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук зазначила, що 11 господарів домоволодінь, які постраждали внаслідок пожежі 2 вересня та мали документи про власність на втрачене житло, вже отримали матеріальну допомогу з державного бюджету в сумі 300 тисяч гривень.

Частина постраждалих не мають документів про власність на втрачене житло. Але вони теж повинні отримати обіцяні виплати.

До цього моменту не було механізму, який дозволив би виплатити кошти постраждалим без повного пакета документів. 

«Спільно з обласною радою ми знайшли рішення для людей, які не мають документів про власність, стосовно допомоги на рівні обласного бюджету», - сказала голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук.

Айна Тимчук зазначила, що всі кошти, які постраждалі вже отримали з обласного та районного бюджетів, входитимуть у загальну суму виплат. Ті, у кого постраждало житло, можуть довести цифру компенсації до 300 тисяч гривень з огляду на 80 тисяч гривень, які вже отримали раніше. 

«Це досить безпрецедентне рішення – це винятковий випадок», - сказала Айна Тимчук.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення  Харківської обласної державної адміністрації Юрія Шпараги, мешканці, в яких постраждало нежитлове майно, теж отримають допомогу з обласного бюджету від 20 до 70 тисяч гривень.

Найближчим часом Харківська обласна державна адміністрація буде виносити на розгляд сесії Харківської обласної ради зміни до програми соціального захисту населення, у межах якої буде виплачено матеріальну допомогу громадянам, які постраждали внаслідок пожежі, але не отримали допомогу з державного бюджету.