Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Айна Тимчук обговорила з Олегом Уруським діяльність харківських підприємств «Укроборонпрому»

Айна Тимчук обговорила з Олегом Уруським діяльність харківських підприємств «Укроборонпрому»

11 грудня голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук зустрілася з Віцепрем’єр-міністром – Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським та генеральним директором ДК «Укроборонпром» Юрієм Гусєвим.

Учасники зустрічі обговорили питання забезпечення підприємств галузі державним замовленням, перспективи реформування оборонно-промислового комплексу та можливості відновлення діяльності підприємств авіаційної галузі Харківщини.

Айна Тимчук наголосила на тому, що підприємства оборонно-промислового комплексу, що входять до складу Державного концерну «Укроборонпром», мають важливе значення для економіки Харківського регіону.

«На 18 харківських підприємствах ДК «Укроборонпром» працюють близько 10 тисяч працівників, річний обсяг виробництва наближається до 5 млрд грн –  це 20% від усієї машинобудівної галузі області», - зазначила голова Харківської обласної державної адміністрації. Айна Тимчук наголосила на тому, що для сталої роботи підприємств необхідно забезпечити їх державним замовленням.

Сьогодні по більшості харківських підприємств ДК «Укроборонпром» є суттєві питання. Найбільш проблемним залишається Харківське державне авіаційне виробниче підприємство: на сьогодні заборгованість з виплати заробітної плати на заводі складає майже 230 млн грн.

Учасники зустрічі погодилися, що реформування ОПК наразі є необхідністю, що було підтверджено як з боку ДК «Укроборонпром», так і з боку Міністерства з питань розвитку стратегічних галузей промисловості.

Теги