Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент ініціював розроблення Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні

Президент ініціював розроблення Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні

Указ №533/2020 Глава держави підписав 3 грудня 2020 року.

Стратегія спрямована на поширення практик інклюзії, недискримінації, упровадження принципів доступності та універсального дизайну для забезпечення рівних можливостей для всіх суспільних груп населення, зокрема, осіб з інвалідністю, літніх людей, молоді, жінок, а також батьків малолітніх дітей та дітей з інвалідністю.

«Кабінету Міністрів України із залученням Національного інституту стратегічних досліджень, представників державних органів та органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, вчених, експертів, з урахуванням кращого вітчизняного та міжнародного досвіду розробити та затвердити до 12 квітня 2021 року Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні», - йдеться у документі.

Крім того, за ініціативи Першої леді Олени Зеленської Міністерство цифрової трансформації запускає проєкт Дія.Безбар’єрність на порталі Дія. Це буде розділ з послугами для людей, які найбільше потребують допомоги, - люди старшого віку, люди з інвалідністю, батьки дітей з інвалідністю, маломобільні люди та інші. У розділі Дія.Безбар’єрність буде розміщено опис державних послуг, доступних онлайн та офлайн. Міністерство цифрової трансформації створює цей проєкт за підтримки ПРООН, яка проводить грантові конкурси на підтримку цифрової безбар’єрності. Зокрема, планується створення освітніх курсів, інструкцій для працевлаштування для роботодавців та шукачів роботи.