Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відділення НОК України в Харківській області відзначило 20-у річницю з дня створення

Відділення НОК України в Харківській області відзначило 20-у річницю з дня створення

1 грудня в приміщенні Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «ХТЗ» відбулося спільне засідання членів обласного відділення НОК, представників Ради олімпійців та ХОДА.

Від імені керівниці області Айни Тимчук із визначною датою харківських олімпійців привітав її заступник Євгеній Грицьков.

«Наше з вами спільне завдання - залучати у спортивні зали та на майданчики якомога більше дітей, молоді, їхніх батьків. Для цього потрібно створити відповідні умови, які б допомагали спортсменам розвиватися. Обласна державна адміністрація буде робити все можливе, щоб підтримувати спортсменів та відділення Національного олімпійського комітету», - звернувся до присутніх Євгеній Грицьков.

Основною темою на засіданні стало обговорення задач та спільних дій спортивних організацій й олімпійського активу області щодо втілення олімпійських та спортивних цінностей, «дорожньої карти» розвитку спорту в межах стратегії розвитку спорту в Україні до 2028 року.

За словами голови відділення НОК України в Харківській області Віктора Христоєва, над цією програмою слід працювати усім разом: спортсменам, владі та громадам.  

«Ми будемо просити обласну держадміністрацію зібрати антикризову робочу групу. Після цього зможемо перейти до проведення відкритих зборів фізкультурно-спортивного олімпійського активу, де розглянемо питання розвитку спорту в Харківському регіоні», - наголосив Віктор Христоєв.

Він підкреслив, що Харківщина входить у трійку кращих областей України з розвиненим олімпійським рухом. За даними Віктора Христоєва, область «виховала» 230 спортсменів-олімпійців, які вибороли 44 медалі.

Також під час засідання відзначили кращих спортсменів Харківської області за підсумками виступів на міжнародних та всеукраїнських змаганнях протягом серпня, жовтня та листопада цього року. Видатні спортсмени та тренери також отримали нагороди з нагоди 20-річчя відділення НОК України в Харківській області.