Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У харківському виші презентовано неінвазивний апарат штучної вентиляції легень власного розроблення

У харківському виші презентовано неінвазивний апарат штучної вентиляції легень власного розроблення

Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова з робочим візитом відвідав перший заступник Міністра освіти і науки України Микола Кизим.

Під час ознайомлення заступника міністра з діяльністю виша було презентовано неінвазивний апарат штучної вентиляції легень типу СІПАП, розроблений фахівцями ХНУМГ спільно з Лондонським університетом та фірмою «Мерседес-АМГ».

Як відзначив заступник голови Харківської ОДА Євгеній Грицьков, це розроблення вкрай потрібно в час пандемії.

«Важливо, що ваш виш ініціював співпрацю з іноземними колегами та зміг знайти сили та ресурси для розроблення та виготовлення таких потрібних зараз апаратів», -  сказав Євгеній Грицьков.

Під час візиту відбулися зустрічі з провідними науковими колективами університету, під час яких обговорювалися питання розвитку університетської науки в Україні, популяризації міждисциплінарних досліджень та комерціалізації інноваційних результатів наукової діяльності.

Також гості ознайомилися з роботою сучасних науково-дослідних центрів та лабораторій: Центру хімії та інтегрованих технологій, Лабораторного центру «CENTR CERAMIC LABORATORY», лабораторії «Paints. Varnishes. Coatings», Міжгалузевого центру трансферу технологій «Мегаполіс», Енерго-інноваційного хабу та низки лабораторій електротехнічного спрямування. Робочу зустріч було завершено в культурно-освітньому центрі університету - Музейному комплексі ХНУМГ ім. О.М.Бекетова.