Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний госпіталь ветеранів війни буде приймати хворих на COVID-19

Обласний госпіталь ветеранів війни буде приймати хворих на COVID-19

Зараз у закладі розпочинають проєктні роботи для підведення кисню.

Станом на 10 ранку 3 листопада на стаціонарному лікуванні в області перебували 2114 хворих на COVID-19 (з них 1020 – у місті Харкові та 1094 – у районах). Потреба в ліжках для хворих на коронавірус висока, і зараз активно готують до відкриття додаткові лікарні. Серед них – 2 медзаклади «Укрзалізниці», які вже 3 листопада мають підписати договори з НСЗУ.

«Там наразі готові 6 команд лікарів, ще для 4-х команд не вистачає по 1 терапевту. Тобто, кількість команд доволі висока», - відзначив заступник голови ХОДА Тарас Пастух.

Також 29 жовтня до переліку закладів, які прийматимуть хворих на COVID-19, включили Обласний госпіталь ветеранів війни.

В усіх цих закладах потрібно забезпечити ліжка киснем.

«Ця робота є не такою швидкою, як нам хотілося б, адже ми працюємо з киснем, який є вибухонебезпечним. Сьогодні кожний головний лікар розуміє, що потрібно правильно виконувати ці роботи, щоб не наражати на небезпеку пацієнтів. Тому наразі дещо затримується відкриття визначених додаткових закладів – лікарень «Укрзалізниці», відділення в обласній лікарні», - пояснив Тарас Пастух.

Він також повідомив, що обласна адміністрація зробила заявку на виділення з державного бюджету додаткових коштів на проведення робіт із забезпечення закладів киснем.

«Очікуємо, що завтра уряд розгляне відповідну постанову. Попередні розрахунки для нашої області – близько 109 млн грн. Ми розраховуємо закупити концентратори, ємності, яких сьогодні бракує. Також ці кошти підуть на проведення кисневих магістралей у закладах, де ми плануємо розставляти кисневі концентратори», - уточнив заступник керівника ОДА.

Потребу у додаткових коштах він пояснив тим, що з початку епідемії в області була значно збільшена кількість ліжок для хворих на коронавірусну хворобу.

«З початку епідемії в області було виділено близько 1800 ліжок. На сьогодні вони на 90% забезпеченні точками підведення кисню – або централізованими, або кисневими концентраторами. Проте за цей час кількість ліжок в області збільшилася ще на 1800, і зараз складає близько 3600», - пояснив Тарас Пастух.