Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 2 листопада учні 1-4 класів Харківщини підуть до школи

З 2 листопада учні 1-4 класів Харківщини підуть до школи

Усі інші школярі займатимуться дистанційно. Таку ініціативу ХОДА підтримали на Державній комісії з питань ТЕБ та НС.

З 2 листопада на території Харківської області почне діяти нове карантинне зонування. У «червоній» зоні залишаються Богодухівський, Золочівський райони та місто Харків. Починаючи з 2 листопада, Лозівський, Первомайський райони та місто Люботин, які раніше були у «червоній» зоні, переходять до «помаранчевої».

У розмові з Міністром охорони здоров’я Максимом Степановим заступник голови ХОДА Тарас Пастух повідомив, що, проаналізувавши динаміку захворюваності в Харківській області за останній тиждень, можна відзначити позитивні тенденції.

«Кількість тестувань у нас за вчора була 3300 – це рекорд, але кількість підтверджених випадків залишається на тому ж рівні, навіть починає зменшуватись», - повідомив Тарас Пастух.

Він звернувся до Державної комісії з питань ТЕБ та НС з проханням дозволити навчання у школах області учнів 1 - 4 класів. 

«Ми всі школи в «червоній» зоні переводимо на дистанційне. Але діти 1- 4 класів – це ті діти, які ще не можуть повною мірою самостійно користуватися комп’ютерною технікою, сама методика навчання інша», - зазначив Тарас Пастух.

Рішення щодо форми навчання в школах районів та міст області, які увійшли «помаранчевої» зони, прийматимуть комісії з питань ТЕБ та НС на місцях.

Максим Степанов погодився внести зміни до рішення комісії та дозволити учням 1 - 4 класів відвідувати навчальні заклади при умові дотримання всіх належних карантинних обмежень у школах області.

«Що стосується закладів освіти Харківської області - ми можемо підтримати з урахуванням того, що ви сьогодні проведете відповідне засідання регіональної комісії», - сказав Максим Степанов.