Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Залізничним лікарням, які прийматимуть хворих з COVID-19, передали апарати ШВЛ та засоби захисту

Залізничним лікарням, які прийматимуть хворих з COVID-19, передали апарати ШВЛ та засоби захисту

Загалом лікарні області 24 жовтня отримали 24 апарати штучної вентиляції легень. 10 з них передали обласним інфекційкам, ще 5 – чорнобильській лікарні та 9 – медзакладам «Укрзалізниці». Усе обладнання придбано коштом обласного бюджету.

«Найближчим часом до боротьби з СOVID-19 підключаються ще 2 лікарні – залізничні. Ми тільки-но провели нараду з керівниками цих закладів, обговорили нагальні потреби. Зараз, окрім ШВЛів, передаємо також засоби індивідуального захисту для цих лікарень. На найближчий час цього запасу вистачить», - відзначив голова ХОДА Олексій Кучер.

Він також повідомив, що керівники залізничних лікарень передали перелік першочергових потреб закладів до ОДА.

«Я попросив, щоб такі ж листи щодо потреб були спрямовані до керівництва міста Харкова, тому що лікарні знаходяться на території міста та прийматимуть, у першу чергу, харків’ян. Тож місто також зобов'язано підключитися для того, щоб разом з нами ці заклади забезпечити всім необхідним», - додав керівник області.

Олексій Кучер відзначив, що зараз найбільш актуальні проблеми, які потрібно вирішити в лікарнях «Укрзалізниці», - це підведення кисню та укомплектування бригад лікарів, які працюватимуть з хворими на COVID-19. У обох напрямках зараз проводиться активна організаційна робота. Зокрема, найближчим часом регіон чекає на постачання партії кисневих концентраторів. Формування медичних бригад також триває.

«У мене сформовано 8 бригад, але поки що є нестача терапевтів. Учора одного знайшли, зараз шукаємо ще, - розповів генеральний директор залізничної лікарні №1 Віктор Лещенко. - Усі інші спеціалізації в мене є в бригадах. Лікарі високопрофесійні, мотивовані, ніхто не відмовляється працювати, всі будуть працювати. Тож бригади практично укомплектовані. Єдине, що залишається, - технічно підписати договір із НСЗУ».