Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина активно розвиває туристичну сферу. Олександр Ткаченко

Харківщина активно розвиває туристичну сферу. Олександр Ткаченко

Про плани розвитку туристичної галузі в нашому регіоні під час спільного брифінгу розповіли Міністр культури та інформаційної політики України та голова ХОДА Олексій Кучер.

19 жовтня Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко перебуває на Харківщині з робочим візитом. Він провів зустріч з керівництвом області, відвідав провідні харківські виші та заклади культури, зокрема - ХНАТОБ ім. М.В. Лисенка.

«Я та мої заступники часто їздимо регіонами. Це, в першу чергу, пов’язано з президентським указом, який вийшов півтора місяця тому, щодо промоції туризму та розвитку й охорони культурної спадщини, великої реставрації й багатьох інших проєктів. Мені приємно, що на Харківщині ми стикнулися з великою активністю стосовно розвитку туризму. Тут багато є об’єктів, я одразу після відвідин Держпрому поїду до Шарівки та Пархомівки для того, щоб ті проєкти, до яких активно долучилася місцева адміністрація: «Мандруй Україною», «Туристична Україна», могли б розвиватися і надалі», - повідомив міністр.

За словами Олександра Ткаченка, щоб туристична галузь розвивалася ще динамічніше, слід поєднати на карті туристичні маршрути, розроблені місцевими адміністраціями, та об’єкти великої реставрації. Також важливими інфраструктурними проєктами можна вважати дороги, які поєднують «туристичні магніти».

Керівник області Олексій Кучер відзначив, що не дивлячись на те, що Харків знаходиться в червоній зоні карантину, культурні заходи будуть проводитися й надалі, в тому числі через альтернативні засоби комунікацій.

«Ви знаєте, що в нас є об’єкти всеукраїнського значення - це Шарівка, Сковородинівка. Це наші перлини, а також й інші десятки таких визначних місць, якими слід подорожувати не лише харків’янам, а й усім українцям. Ми також запрошуємо іноземців, які відвідують Харківщину. Для нас це дуже важливо, адже Харківщина - це культурна та наукова столиця України», - сказав Олексій Кучер.

Олександр Ткаченко зазначив, що карантин не повинен перекреслити культурне та туристичне життя в Харківській області.

«Ми вважаємо, що театри, музеї, кінотеатри, які дотримуються усіх заходів безпеки, де відвідувачі ходять у масках, є дезінфектори, люди сидять «шахматкою», мають працювати в помаранчевій зоні й, за певних умов, ми будемо ставить питання, щоб вони працювали в червоній зоні», - наголосив Олександр Ткаченко.

Також міністр повідомив, що в державному бюджеті на наступний рік передбачено збільшення фінансування сфери культури й підтримку туризму на 32% - це понад 11 млрд грн.

«Поправки депутатів передбачають збільшення цієї суми. Виходячи зі стану закладів культури, цих коштів потрібно ще більше, але головне, що вони мають піти не на утримання, а на створення передумов, щоб туристичні атракції починали заробляти кошти самі», - резюмував Олександр Ткаченко.