Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Я наполягав на тому, щоб транспорт ми поки що не зупиняли. Олексій Кучер

Я наполягав на тому, щоб транспорт ми поки що не зупиняли. Олексій Кучер

Починаючи з 19 жовтня, міста Харків та Люботин, а також Богодухівський, Лозівський та Первомайський райони переходять до «червоної» зони.

«Мушу повідомити, що епідеміологічна ситуація в Харківській області загострюється. Щойно відбулось засідання державної комісії. Враховуючи той факт, що ми за одним з критеріїв перетнули встановлену позначку, ми перейшли до червоної зони», - повідомив голова ХОДА Олексій Кучер.

За словами очільника області, станом на даний час показники захворюваності на території Харківської області - 292,75 на 100 тисяч населення, показники по місту Харкову -  398,75 на 100 тисяч населення, а показники по області без урахування міста Харкова - 170,226 на 100 тисяч населення.

Олексій Кучер повідомив, що у нього була можливість обговорити питання введення додаткових карантинних обмежень на території області, зокрема - руху транспорту.

«Питання щодо зупинення чи незупинення транспорту обговорювалось сьогодні особисто мною, і я наполягав на тому, щоб транспорт ми поки що не зупиняли, - сказав Олексій Кучер. - Найбільша кількість інфекції розповсюджується у громадському транспорті. Водночас транспорт пов'язаний з життєдіяльністю міста. Тоді, коли ми зупиняли транспорт, це досить вплинуло на економіку. Ми не можемо цього допустити. Але за тиждень рішення буде переглянуто. Якщо ми і далі будемо прогресувати в негативному сенсі».

Голова ХОДА ще раз звернувся до жителів Харківської області щодо дотримання карантинних обмежень.

«Прошу всіх мешканців – дотримуймося карантинних заходів. Це для кожного з вас важливо. Нумо в цій боротьбі об’єднаємось і разом переможемо ковід», - сказав Олексій Кучер.