Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наша область - єдина, де заклали в бюджет виплати лікарям, які перехворіли на COVID-19. Олексій Кучер

Наша область - єдина, де заклали в бюджет виплати лікарям, які перехворіли на COVID-19. Олексій Кучер

На цьому наголосив голова ХОДА, підбиваючи підсумки сесії обласної ради.

«Ми єдина область, яка заклала в обласний бюджет виплати лікарям, які перехворіли на COVID-19, і вони отримують ці виплати», - сказав Олексій Кучер.

Додаткові кошти на здійснення виплат виділили з обласного бюджету й на цій сесії, оскільки, на жаль, кількість медичних працівників, які хворіють на коронавірус, у регіоні збільшилась. Також керівник області подякував депутатам, які зрештою проголосували за бюджет, який містить відповідні пункти щодо боротьби з коронавірусом. Зокрема, кошти будуть витрачені на придбання кисню, кисневих концентраторів та ШВЛів.

Фінансування передбачено й для проведення ремонту медустанов, де лікуються хворі на COVID-19.

«Я не хочу, щоб спекулювали на цьому питанні, й навпаки всіх закликаю - об’єднаймося і разом переможемо COVID-19, це дуже важливо для нас. Сьогодні більшість продемонструвала позитивний рух у бік об’єднання», - сказав Олексій Кучер.

Він також повідомив, що вже оголошено добір на посаду директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА. Переможця мають визначити на наступному тижні.

«Добір оголошено в межах тих можливостей, які ми можемо провести під час карантинних заходів, і найближчим часом він буде проведений. 8 чи 9 людей подали заявки, щоб отримати цю посаду», - уточнив керівник області.