Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкриється виставка, присвячена дням грецької культури

У Харкові відкриється виставка, присвячена дням грецької культури

З 16 по 29 жовтня КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» презентує експозицію «Про Грецію: малу і велику».

На виставці, що присвячена Державному святу Республіки Греція «День «Охі!», яке щорічно святкують 25 жовтня, будуть представлені роботи активних прихильників грецької культури в техніці живопису, графіки, ткання, кування та кераміки, членів Національної спілки художників України Поліни Дзюбенко і Харитона Думбура, а також членкині національних спілок художників і дизайнерів України Олени Думбур тощо.

Довідка. Виставка відбудеться за сприяння громадської організації «Харківське міське товариство греків «Геліос», яка створена 19 жовтня 1989 року з метою об'єднання греків за походженням і людей, які захоплені грецькою культурою. На сьогодні в організації зареєстровано понад 600 осіб. Це одне з найбільш численних грецьких товариств України поза місцями компактного проживання греків. Члени організації - вихідці з різних регіонів: Приазов'я, Криму, Грузії, Узбекистану, Північного Кавказу, котрі волею долі опинилися в Харкові.

Теги