Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська спецшкола ім. Короленка отримала художню літературу, надруковану шрифтом Брайля

Харківська спецшкола ім. Короленка отримала художню літературу, надруковану шрифтом Брайля

Нові книжки для дітей з вадами зору придбали коштом обласного бюджету.

«Сьогодні ми робимо невеличкий вклад - передаємо необхідні книжки, які ви зможете читати, і я хочу, шановні дітки, щоб ваші мрії обов’язково здійснились» - звернувся до учнів закладу голова ХОДА Олексій Кучер.

Він відвідав Харківську спеціалізовану школу імені В.Г. Короленка 5 жовтня. Керівник області відзначив, що школу тривалий час не забезпечували необхідною літературою.

«Ми зустрілися з власником видавництва «Фоліо» ще п’ять місяців тому і обговорили можливість закупівлі такої продукції. З коштів обласного бюджету було виділено ресурс, щоб така література була закуплена, й вона зараз передана для дітей, щоб вони навчалися та могли отримувати інформацію», - пояснив голова ХОДА.

Генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький зазначив, що передані книжки надруковано шрифтом Брайля та великим кеглем. За словами Олександра Красовицького, наступного року видавництво планує першими в Україні випустити для дітей ще й аудіокнижки за шкільною програмою.

Під час відвідування Харківської спеціальної школи імені В.Г. Короленка голова ХОДА також оглянув територію закладу, де зараз коштом обласного бюджету оновлюють дитячий ігровий майданчик.

«Найближчим часом роботи завершаться. Я думаю, що це теж дуже важливо, адже, граючись, діти можуть здобути певні тактильні навички на цьому майданчику. Це теж процес навчання - контакту з навколишнім світом. Я сподіваюсь, що цей майданчик стане в пригоді», - підкреслив Олексій Кучер.

Довідка. У 1-12 класах Харківської спеціальної школи імені В.Г. Короленка навчаються 172 дитини з вадами зору. Педагогічний колектив нараховує 69 осіб. Також у закладі є 16 гуртків: «Юний короленківець», «Духовий оркестр», «Ансамбль духових інструментів», «Ансамбль трубачів», «Хоровий», «Літературна студія», «Юний радіолюбитель», «Флористика» та інші.