Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний штаб перевірив підготовку до зими господарського комплексу Лозівського району

Обласний штаб перевірив підготовку до зими господарського комплексу Лозівського району

Засідання відбулось 1 вересня під керівництвом заступника голови ХОДА Руслана Тихонченка.

На початку заходу члени штабу заслухали представників районів та громад, які переважно зосереджували увагу на готовності житлового комплексу, водопостачального та каналізаційного господарства, котелень, топкових, завершення ремонту та будівництва об’єктів соціальної сфери.

Руслан Тихонченко підкреслив, що при підготовці до опалювального сезону слід приділяти підвищену увагу будівлям шкіл, соціального захисту, охорони здоров’я, а також житловому фонду.

За даними заступника голови Лозівської РДА Юрія Петренка, наразі в районі до зими підготовлено 100% закладів освіти - 8 шкіл та закладів дошкільної та позашкільної освіти. Також він відзначив, що фактично підготовлено до опалювального сезону 17 закладів культури, що складає 88%. З урахуванням електрообігрівачів, за словами Юрія Петренка, взимку будуть опалюватися всі приміщення закладів культури.

«До роботи в осінньо-зимовий період в районі необхідно підготувати 58 багатоквартирних будинків, які обслуговуються управителями. Станом на сьогодні комплексно підготовлено 47 будинків, або 81 % від планового завдання», - повідомив заступник голови РДА.

Крім того, за даними райдержадміністрації, у сфері теплового господарства з 4 котелень технічно підготовлено 3, підготовлено 7,08 км теплових мереж, або 100 %.

«До мереж централізованого теплопостачання в районі під’єднано 30 багатоквартирних житлових будинків. Усі мережі та системи теплопостачання, в яких своєчасно були проведені заходи з їх промивання та гідравлічного випробування, готові до початку опалювального сезону», - сказав Юрій Петренко.  

Щодо готовності міста Лозової до зими інформацію надав начальник управління ЖКГ та будівництва міської ради Олександр Залізінський. Зокрема, він повідомив, що наразі з 20 комунальних котелень до роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 17, що складає 85%. До роботи взимку підготовлено 50 км теплових мереж з майже 60 км, або 85%, замінено 0,68 км, або 85% від плану. Стан підготовки об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства здійснюється згідно з графіком і становить 85% готовності.

«У Лозівській міській ОТГ комплексно підготовлено 396 з 469 житлових будинків, або 84%»,-  навів дані Олександр Залізінський.

Також члени штабу обговорили питання стану та ремонту місцевих доріг, підготовки водопровідно-каналізаційного господарства, розрахунків за послуги тепло-, водопостачання та водовідведення.