Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Благодійники придбали кисневе обладнання для двох медзакладів, де лікують хворих на коронавірус

Благодійники придбали кисневе обладнання для двох медзакладів, де лікують хворих на коронавірус

Станції для забезпечення систем киснем, а також нові траси його подавання облаштували в обласній інфекційній лікарні та диспансері радіаційного захисту населення.

За словами благодійників, спочатку волонтери, які опікувались профільними лікарнями, профінансували «кисень» в інфекційній лікарні та кисневу трасу - в чорнобильській, після цього до них приєдналось спеціалізоване підприємство «Мессер Україна».

Для вказаних лікарень придбали дві кисневі цистерни. За словами керівника Східного регіону «Мессер Україна» Євгена Кашкіна, вартість однієї цистерни - близько 25 тис. євро.

«Окрім того, що завод придбав ці цистерни, ми також доставили та змонтували нову кисневу систему. Сьогодні в обласній інфекційній лікарні була перша заправка та пуск кисневої системи», - розповів Євген Кашкін.

За його словами, інші визначені для боротьби з COVID-19 лікарні Харкова в майбутньому також можуть розраховувати на допомогу волонтерів. Також таку допомогу підприємство надає профільним лікарням у Дніпрі.

«Кисень з цієї цистерни йде в загальну систему постачання кисню і постачає апарати в реанімації та терапії. При збільшенні кількості хворих потрібно більше кисню, адже були випадки, коли в системі траплялися перепади тиску», - говорить координатор проєкту «Платформа «Разом проти COVID-19» Максим Зеленський.

Його слова підтверджує директор обласної інфекційної лікарні Павло Нартов. За його даними, зараз у закладі перебуває 237 хворих на ковід-інфекцію (лікарня розрахована на 240 пацієнтів).

«У нас 24 точки доступу до «кисню», якого потребують тяжкі хворі. Ця киснева міскість нам вкрай необхідна. Якщо раніше ми використовували 24 кисневі балони на місяць, то зараз - понад 100 балонів у день», - розповів Павло Нартов.