Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний штаб перевірив підготовку до зими госпкомплексу Дергачівського та Золочівського районів

Обласний штаб перевірив підготовку до зими госпкомплексу Дергачівського та Золочівського районів

Засідання відбулось 18 серпня під керівництвом заступника голови ХОДА Руслана Тихонченка.

На початку заходу Руслан Тихонченко підкреслив, що при підготовці до опалювального сезону слід приділяти підвищену увагу будівлям шкіл, соціального захисту, охорони здоров’я, а також житловому фонду.

Члени штабу заслухали представників районів та громад, які переважно зосереджували увагу на готовності житлового комплексу, водопостачального та каналізаційного господарства, котелень, топкових, завершення ремонту та будівництва об’єктів соціальної сфери.

Так, за даними голови Золочівської РДА Тамаза Гамбарашвілі, до роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 20 закладів освіти: 9 закладів дошкільної освіти та 11 шкіл. Зокрема, повністю підготовлено 22 топкові. Стосовно закладів первинної медицини, до зими необхідно підготувати 26 структурних підрозділів: 10 амбулаторій загальної практики - сімейної медицини та 16 фельдшерських пунктів.

«КП «Золочівська ЦРЛ» переведена на альтернативний вид опалення. Необхідно підготувати одну котельну та одну систему опалення. Станом на 1 серпня фактично підготовлено 24 об’єкти охорони здоров’я - 85% від плану», - зазначив голова Золочівського району.

Також було зазначено, що в районі підготовлено 26 з 51 закладу культури.

Про стан готовності до опалювального сезону у Дергачівському районі розповів його керівник Володимир Усов. За його даними, теплопостачання Дергачівського району будуть здійснювати 11 котелень. Зокрема, підготовлено 9 котелень з 11, або 82 %, та 0,963 км теплових мереж з 2,538 км, або 77 %.

«У Дергачівському районі комплексно підготовлено 224 з 305 будинків, або 73%, у тому числі комунальної власності 196 з 270, або 73%, та ОСББ –28 з 35, або 80%. Будівлі закладів освіти, культури та охорони здоров’я готують до зими згідно із затвердженим графіком», - зазначив керівник Дергачівського району.

Також члени штабу обговорили питання стану та ремонту місцевих доріг, підготовки водопровідно-каналізаційного господарства, розрахунків за послуги тепло-, водопостачання та водовідведення.