Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завод ім. Малишева розпочав виробництво гусениць для БМП за програмою імпортозаміщення

Завод ім. Малишева розпочав виробництво гусениць для БМП за програмою імпортозаміщення

З роботою ключового харківського оборонно-промислового підприємства ознайомились Віцепрем’єр-міністр України Олег Уруський та голова ХОДА Олексій Кучер.

14 серпня вони разом із народними депутатами України відвідали ДП «Завод ім. Малишева». Генеральний директор підприємства Василь Крилас розповів представникам уряду, Верховної Ради та керівництва області про виробничі завдання, які зараз виконує завод. Зокрема, нещодавно державне підприємство в рамках програми імпортозаміщення опанувало новий напрямок виробництва – гусениць для бойової машини піхоти. Зараз уже розпочали виконувати замовлення від Міноборони України.

«Традиційно наше підприємство було залучено до виробництва гусениць для танків, тому виробництво гусениць з гумо-металевими шарнірами для легкої бронетехніки ми змогли опанувати в доволі стислі строки, - повідомив Василь Крилас. – Після успішних випробувань завод отримав замовлення від Житомирського бронетанкового заводу на виробництво декількох десятків комплектів гусениць. Виконання замовлення Міністерства оборони України вже стартувало, на сьогодні повністю завершені роботи над виготовленням першого комплекту гусениць. Опанування такого напрямку виробництва значно розширює можливості нашого підприємства, а наші військові нарешті отримають БМП на нових українських гусеницях».

За словами керівника підприємства, завод готовий виробляти до сотні комплектів нових гусениць БМП на рік.

Під час спілкування з Олегом Уруським гендиректор передав віцепрем’єр міністру перелік питань підприємства, що потребують вирішення на державному рівні.

«Для нас дуже важлива ця зустріч, тому що зараз у нас вже є профільний віцепрем'єр-міністр, який може всі наші питання та проблеми порушити на рівні Кабінету міністрів. Ми показали наші виробничі потужності, можливості та розповіли про наші плани. Сподіваюсь, що озвучені питання будуть вирішені», - підсумував Василь Крилас.