Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся круглий стіл на тему збереження наявних та створення нових робочих місць

У Харкові відбувся круглий стіл на тему збереження наявних та створення нових робочих місць

Захід провів заступник голови ХОДА Євгеній Грицьков у приміщенні Харківського обласного центру зайнятості.

Участь у засіданні взяли керівники податкової служби, Пенсійного фонду області та представники трудових колективів і виробничих підприємств.

На початку зустрічі Євгеній Грицьков навів дані реєстру застрахованих осіб державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, згідно з якими у травні цього року в усіх регіонах України, включно з Харківщиною, відбулося значне зменшення чисельності найманих працівників та оплати праці. Так, станом на 1 червня 2020 року в області загальна чисельність найманих працівників у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшилась на 45 тис. осіб, або на 6,8%, з 665 до 620 тис. осіб. При цьому зросла чисельність застрахованих осіб - найманих працівників, які отримують заробітну плату на рівні або менш за мінімальну.

За словами заступника керівника області, така ситуація незадовільно впливає на надходження єдиного соціального внеску, найскладніша ситуація - на низці державних та приватних промислових підприємств області.

«Сьогодні в області вживається ціла низка заходів, що спрямовані на стабілізацію ситуації на підприємствах, водночас у співпраці з сьогоднішніми учасниками круглого столу ми повинні визначити заходи щодо стабілізації ситуації на ринку праці області та підготувати пропозиції до уряду з приводу заходів реагування, які необхідно вжити», - звернувся до присутніх Євгеній Грицьков.

Учасники круглого столу заслухали представників підприємств області щодо ситуації в трудових колективах та питань виплати зарплат.

Під час наради директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко повідомив, що на Харківщині близько 20 тис. суб’єктів підприємницької діяльності подали заявки для участі в державній програмі щодо компенсації коштів у період карантину представникам середнього та малого бізнесу на загальну суму 124 млн грн, що є найбільшим показником в Україні.

«По частковому безробіттю - 25 виробничих підприємств отримали 21 млн грн для збереження 8 тис. робочих місць», - надав дані Володимир Міненко.

Серед проблемних питань, які озвучив Володимир Міненко, - необхідність збільшити фінансування центру зайнятості для відновлення дії низки програм. З такою пропозицією він запропонував звернутися до уряду.