Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер зустрівся з громадою Зміївського району

Олексій Кучер зустрівся з громадою Зміївського району

Під час робочого візиту голови ХОДА в район 25 липня місцеві жителі звернулися до нього з низкою питань.

Зокрема, порушувались питання, пов’язані з децентралізацією та укрупненням районів області.

Голова Бірківської сільської ради Тетяна Давиденко подякувала Олексію Кучеру за підтримку в питанні приєднання населеного пункту до Зміївської ОТГ.

«Почута наша думка, й добре, що ця думка збіглася з рішенням обласної державної адміністрації», - зазначила Тетяна Давиденко.

«Дійсно, ми підтримали приєднання Борок до Зміївської громади. Водночас питання ще не вщухає. Не дивлячись на те, що план затверджений, продовжується обговорення. Моя позиція незмінна. Я б уже ставив крапку, нам необхідно рухатися далі», - відповів Олексій Кучер.

Також жителі  Змієва порушили питання ремонту дороги на Чугуїв у зв’язку з тим, що після укрупнення районів саме це місто буде для них районним центром.

Голова ХОДА наголосив на тому, що в людей не буде потреби часто їздити до районного центру, оскільки сенс децентралізації полягає в тому, щоб усі послуги, які раніше надавалися в районі, можна було отримати на місцях - у громадах.

«Але щодо дороги та моста, який на ній знаходиться і теж потребує ремонту, – я цю проблему знаю. Уже надано доручення, щоб ситуацію вивчили. Звісно, його потрібно відремонтувати», - відповів очільник області.

Крім того, люди попросили Олексія Кучера сприяти виділенню коштів на будівництво нової амбулаторії в районі. Збудувати її пообіцяли ще у 2018 році – у рамках будівництва 50 сільських амбулаторій в області. Але роботи навіть не розпочалися.

Голова ХОДА пообіцяв вивчити таку можливість і винести питання на розгляд сесії обласної ради.

Зміївський міський голова Петро Кучков звернувся до Олексія Кучера з проханням підтримати проєкт реконструкції будівель колишньої школи-інтернату під житлові будинки.

Реалізацію проєкту розпочали ще у 2010 році. На роботи було виділено 11 млн грн.

«Що зроблено: замінено дах, проведено перепланування, встановлені вікна. Одна будівля вже готова, там стоять вхідні двері до квартир, лічильники електричні, радіатори опалення. З 2012 року ми звертаємося до депутатів, в обласну адміністрацію, в усі фонди, державні та міжнародні, але допомоги не отримали. Завершити роботи силами міста ми не можемо. Потрібно 45 - 50 млн грн», - розповів міський голова.

У будівлі буде 74 квартири: 40 однокімнатних, 23 двокімнатні, 9 трикімнатних і 1 - на чотири кімнати.

«Зараз на квартирній черзі в міській раді 60 сімей. Решту квартир можна було б використовувати як соціальне житло – для лікарів, вчителів», - розповів Петро Кучков.

Це питання голова ХОДА також пообіцяв вивчити.

Серед інших також були озвучені питання пільгового проїзду для жителів області у харківському метрополітені.

«Проблеми з пільговим проїздом є по всій Україні, у тому числі в Харківській області. Це пов’язано з пробілами в законодавстві. Ми виносимо це питання на рівень Верховної Ради. Це право гарантовано людям державою, а органи місцевого самоврядування не бажають фінансувати це, говорячи, що це повинна робити держава. Утім, люди не мають страждати від цих непорозумінь між органами влади. У Харківської області дуже активні народні депутати, сподіваюся, що з їх допомогою ми зможемо вирішити питання», - зазначив Олексій Кучер.