Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тарас Пастух взяв участь у селекторній нараді Міністерства розвитку громад та територій України

Тарас Пастух взяв участь у селекторній нараді Міністерства розвитку громад та територій України

Під час селектору 22 липня обговорили питання щодо розроблення Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки.

Захід відбувся під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова і Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка.

Під час наради йшлося про проєкт нової Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки, який розробили Міністерство розвитку громад та територій України у співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики України.

Як відзначив Олексій Чернишов, нова стратегія буде спрямована на сталий розвиток регіонів, створення належних умов для розвитку та проживання людини, забезпечення добробуту громадян.

Своєю чергою Олександр Ткаченко презентував нові можливості у сфері культури та креативних індустрій. За його словами, у наступні три роки в рамках проєкту буде проведена робота щодо створення центрів культурних послуг, реставрації пам’яток культурної спадщини та залучення інвестицій у туристичну галузь.

«Новий етап великого будівництва буде присвячений саме реставрації пам’яток культурної спадщини. І, безперечно, туристичні мандрівки - це окремі полюси тяжіння, які можуть разом з інфраструктурними змінами стати магнітами не тільки для українців, але й гостей із закордону», - наголосив Олександр Ткаченко.

Для реалізації проєкту кожна область надасть перелік пам’яток культурної спадщини, які потребують реставрації, та об’єктів історико-культурного й природного значення для створення туристичних магнітів. Усі ці заходи, як зазначає міністр, дадуть можливість залучити в економіку регіонів значний фінансовий ресурс.

Наприкінці наради обговорили зміни до адміністративно-територіального устрою України.